У Києві розпочали реалізацію частини магістрального веломаршруту «Оболонь-Поділ-Центр», повідомляє КМДА.

У межах проєкту завершили влаштування велодоріжки на вулицю Григорія Сковороди. Вона з’єднала вулицю Набережно-Хрещатицьку, де тривають роботи, і пішохідну Контрактову площу.

Загалом станом на 18 вересня на різних етапах реалізації велоінфраструктури: від розроблення та погодження схем до будівництва – перебувають 18 вулиць Києва.

Зокрема, на вулиці Героїв Сталінграда в межах капітального ремонту також влаштують двосторонні велодоріжки, що приєднаються до велодоріжок, які вже є на проспекті Степана Бандери.

Також на вулицях Стрітенській і Пилипа Козицького реалізували нові схеми організації дорожнього руху зі спільним рухом велосипедистів та автотранспорту з обмеженням дозволеної швидкості до 30 км/год. Наразі дорожні служби завершують нанесення дорожньої розмітки.

Ділянка спільного руху велосипедистів та автотранспорту на вулиці Стрітенській поєднає вулицю Велику Житомирську, де планується влаштування смуги руху громадського транспорту та велосипедів, і вулицю Стрілецьку. Також велоінфраструктура на вулиці Стрітенській з’єднається з наявною велосипедною смугою на вулиці Олеся Гончара.

Крім цього, зараз проходить експертизу веломаршрут «Солом’янка-Центр», який запланований до реалізації.


У серпні КМДА відзвітувала про нові велодоріжки, які зробили влітку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА