Представники українського бізнесу зібрали 18 мільйонів гривень на реставрацію костелу Святого Миколая після пожежі, повідомив засновник Rozetka Владислав Чечоткін. 

«Те, що відбувалося останні 24 години, інакше як єднанням не назвеш. До 1 мільйона гривень, який на відновлювальні роботи в костелі виділить Rozetka, один за іншим приєднуються інші бізнеси», йдеться в публікації Чечоткіна.

Також він заявив, що по мільйону гривень надали компанії: Monobank, SD Capital, Альфа-Банк Україна, Ajax Systems, SAGA Development, «Нова пошта», Dragon Capital, Taryan Group, Райффайзен Банк, «Всюдиходи Шерп», ПУМБ, ПриватБанк, ENSO, група компаній «Автострада», «Епіцентр К»,  компанія UDP та Blackshield Capital.


У ніч проти 4 вересня у костелі Святого Миколая трапилась пожежа, яку загасили о 23:25. Загоряння сталось між першим і другим поверхами. Вогнем частково пошкоджено орган та внутрішнє оздоблення костьолу.

Міністр культури Олександр Ткаченко завив, що вже незабаром розпочнуться протиаварійні роботи. В МВС повідомили, що причиною загоряння стало коротке замикання.

Також керівник Мінкульту надав реквізити Національного будинку органної та камерної музики, за якими можна долучитися до збору коштів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Konstantin Brizhnichenko; Wikimedia Commons