Теплоенергетичний комплекс Києва планують модернізувати за 140 мільйонів євро кредиту від Європейського банком реконструкції та розвитку, повідомляє КМДА.

У межах проєкту на ТЕЦ-6, що на вулиці Пухівській (Троєщина), встановлять нові когенераційні установки, які за обсягами викидів в атмосферу відповідатимуть європейським стандартам. Також реконструюють котельні, що також, за даними КМДА, дозволить знизити викиди парникових газів.

На ТЕЦ-5, що на Видубичах, планують встановити конденсаційний економайзер, що використовуватиме залишкову енергію димових газів (скидне тепло) для опаленням будинків.

Також проєкт передбачає встановлення системи моніторингу (SCADA). Вона в режимі реального часу аналізуватиме та контролюватиме роботу всього енергокомплексу.

За даними КМДА, ці заходи допоможуть підвищити енергоефективність і знизити споживання газу, електроенергії та води.


У 2018 році теплоенергетичний комплекс Києва повернули в управління міста. До цього він 17 років перебував в управлінні приватної компанії «Київенерго». Комплекс налічує понад 2,7 тисячі кілометрів тепломереж, ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод «Енергія», майже 200 станцій теплопостачання та котелень. Системи централізованого теплопостачання Києва входить до трійки найбільших у Європі. Водночас за даними КМДА, близько 80% тепломереж перебувають в аварійному стані.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ТЕЦ-6, вікіпедія