Київрада схвалила детальний план території в межах вулиці Північної, Оболонського проспекту, вулиці Прирічної, проспекту Героїв Сталінграда та проспекту Маршала Малиновського. Рішення підтримали 79 депутатів.

План охоплює територію вздовж Оболонського проспекту між станцією метро «Мінська» та станцією метро «Героїв Дніпра».

Схема ділянки ДПТ в межах вулиці Північної, Оболонського проспекту, Прирічної, Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського. Зображення: «Чесно»

Що передбачає ДПТ

Як пише видання LB.ua, план передбачає:

  • на вулиці Озерній розташувати житловий комплекс із дитсадком і початковою школою;
  • на вулиці Північній, 1, побудувати ЖК з дитсадком. Металеві гаражі на ділянці прибрати, а на їхньому місці побудувати багаторівневий паркінг;
  • ринок «Оболонь» – реконструювати, навколо трамвайного кільця збудувати торговельний центр і провести благоустрій;
  • на проспекті Героїв Сталінграда замість невеликого торговельного комплексу звести новий житловий будинок із торговельними приміщеннями на перших поверхах;
  • на Оболонському проспекті побудувати невеликі ТРЦ;
  • реконструювати спортивний комплекс «Акваріум» на Героїв Сталінграда, 45. Побудувати на його місці три житлові будинки та новий окремий спорткомплекс із тенісними кортами й басейном.

Детальний план території Оболонського району ще у 2018 році підтримала земельна комісія попереднього складу Київради. Тоді місцеві мешканці виступили проти нього, бо він передбачав більш щільну забудову та збільшення кількості населення району. Проєкт у 2019 році відправили на доопрацювання, але у 2021 році вже нове скликання Київради ухвалило його без змін.

Раніше Київська міська рада дозволила розробляти детальні плани територій без огляду на Генеральний план міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олег Тоцький