29 серпня на території ВДНГ почали встановлювати скульптуру з переробленого пластику «Київський кит», повідомляє Національний комплекс «Експоцентр України».

Скульптуру розмістять поруч із павільйоном №9. Її автор – Валерій Коршунов. Монтажні роботи триватимуть до 10 вересня. На цей період у зоні розміщення артоб’єкта встановлять паркан, який демонтують після завершення робіт.

Скульптура «Київський кит» стане найбільшою скульптурою в Україні, створеною з переробленого пластику, і першою інтерактивною скульптурою, що буде зображати навколишній екологічний стан міста. 

Інтерактивне сяйво «Київського кита» змінюватиметься залежно від якості повітря в Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати та фаз місяця, які впливають на рівень припливів.


У лютому ініціатори встановлення заявили, що, за даними ООН, до Світового океану щороку потрапляє 13 тонн пластику. Згідно з дослідженнями, до 2050 року в океані вага всього пластикового сміття може перевищити вагу його жителів. Але пластик може стати корисним ресурсом, якщо здавати його на перероблення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: ВДНГ