Станом на 27 серпня COVID-сертифікати в застосунку «Дія» отримали майже 300 тисяч українців, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Щоб згенерувати сертифікат, потрібен біометричний паспорт та електронний підпис «Дія. Підпис».

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що вже працюють над тим, щоб українці могли отримати сертифікат і за допомогою інших цифрових підписів.


Раніше Міністерство цифрової трансформації дало поради користувачам «Дії», які намагаються згенерувати COVID-сертифікат у застосунку.

COVID-сертифікати це документи в електронному чи паперовому вигляді, які містять інформацію про повну вакцинацію, негативний ПРЛ-тест на коронавірус чи про те, що людина перехворіла на COVID-19. Цей документ дозволяє вільно подорожувати до інших країн, які його визнають. Інформація в COVID-сертифікатах розшифровується за допомогою сканування QR-коду.

Поки українські COVID-сертифікати містять тільки інформацію про повний курс вакцинації. Але в Мінцифри обіцяють, що пізніше його можна буде отримати після негативного результату ПЛР-тесту або підтвердження про нещодавню хворобу. Українські сертифікати доступні в паперовому вигляді й електронному в «Дії» на iOS та Android. Їх визнав Європейський Союз.

Сертифікат діятиме впродовж 180 днів із моменту отримання повного курсу вакцинації. Перевірити дійсність COVID-сертифіката можна за QR-кодом, у якому зашифрований документ. За словами міністра, для генерації QR-коду не потрібен інтернет.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Дія»