У КМДА заявили, що велосмуги та велодоріжки на окремих вулицях у Києві з’єднуються між собою, «поступово створюючи єдину велосипедну мережу».

Де в Києві зробили нові велосмуги

  • на вулиці Олеся Гончара;
  • на вулиці Героїв Севастополя;
  • на вулиці Гарматній.

Велосмуга на Олеся Гончара приєдналася до велосмуг на вулицях Ярославів Вал і Рейтарській.

«І таким способом разом із велоінфраструктурою на вулицях Коцюбинського, Липинського та Золотоворітській наразі вже створено з’єднану велосипедну мережу між площею Перемоги, Львівською площею, Золотими Воротами та вулицею Велика Житомирська», – розповів заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

На вулиці Гарматній велосмугу продовжили до проспекту Любомира Гузара. На вулиці Героїв Севастополя, окрім велосмуги, влаштували острівці безпеки, але ще мають нанести розмітку.

У КМДА кажуть, що велосипедні смуги на Героїв Севастополя та Гарматній сполучать бульвар Вацлава Гавела з велосипедною доріжкою на проспекті Любомира Гузара, яким проходить велосипедний маршрут «Борщагівка – Центр».

Таким чином, у єдину мережу поєднали проспект Любомира Гузара, вулицю Героїв Севастополя, Академіка Стражеска, Академіка Білецького та Гарматну. Також завершують велодоріжку на вулиці Борщагівській між Індустріальним і Повітрофлотським мостами.

Де зробили нову велодоріжку

На вулиці Сім’ї Кульженків в Оболонському районі влаштували двосторонню велосипедно-пішохідну доріжку довжиною 2,4 кілометра. Там також зробили три нові острівці безпеки.

Де ще збираються влаштувати велосмуги

  • на вулиці Григорія Сковороди;
  • на вулиці Стрітенській.

У Києві влаштували першу велосипедну зону очікування, яка робить більш безпечним лівий поворот.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА