Грузія визнала українські COVID-сертифікати, повідомляє Урядовий портал з посиланням на прем’єр-міністра країни Іраклія Гарібашвілі.

«Ми вже завершили взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19, що полегшить пересування громадян Грузії до України та громадян України до Грузії», – сказав Гарібашвілі.

За його словами, кількість українських туристів у Грузії збільшилася на 70% у 2021 році.


COVID-сертифікати це документи в електронному чи паперовому вигляді, які містять інформацію про повну вакцинацію, негативний ПРЛ-тест на коронавірус чи про те, що людина перехворіла на COVID-19. Цей документ дозволяє вільно подорожувати до інших країн, які його визнають. Інформація у COVID-сертифікатах розшифровується за допомогою сканування QR-коду.

Поки українські COVID-сертифікати містять тільки інформацію про повний курс вакцинації. Але в Мінцифри обіцяють, що пізніше його можна буде отримати після негативного результату ПЛР-тесту або підтвердження про нещодавню хворобу. Українські сертифікати уже доступні в паперовому вигляді та електронному в «Дії» на iOS та Android, але користувачі повідомляють про численні помилки в застосунку. ЄС уже визнав українські COVID-сертифікати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Мінцифри