Нічні клуби та дискотеки у Нідерландах залишаться закритими щонайменше до 1 листопада. Нідерландське агентство з питань підприємництва опублікувало нові коронавірусні обмеження.

Івент-індустрія планує протестувати проти цих заходів демонстраціями по всій країні, пише NL Times. 21 серпня збираються провести акцію Unmute Us з вимогою дозволити проведення музичних заходів з 1 вересня.


Наприкінці червня у Нідерландах послабили локдаун, внаслідок чого зросла кількість хворих на коронавірус.  Щодня кількість позитивних тестів становила близько 10 тисяч порівняно з приблизно 1 тисячею за кілька тижнів до послаблення. Уряд країни визнав, що допустив помилку та попросив вибачення. З 10 липня нічні клуби знову закрили. Обмеження мали діяти до 14 серпня.

З 22 липня українці можуть в’їжджати до Нідерландів за спрощеною процедурою. Усі громадяни України, які мають біометричні паспорти, можуть в’їжджати до Нідерландів із будь-якими цілями (включно з туристичними) без сертифікатів COVID-вакцинації. Українцям також не потрібно пред’являти негативний результат тесту на коронавірус або довідку про перенесення хвороби.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі