Повністю вакциновані дорослі можуть передавати штам «Дельта» так само, як і невакциновані, повідомляє The Guardian.

Останнє дослідження, проведене у Великій Британії, підтверджує ідею малоймовірності досягнення колективного імунітету.

У його межах порівнювали результати приблизно 2,6 мільйона мазків з носа та горла жителів Британії. Аналізи взяли у 384,5 тисячі дорослих в період із грудня 2020 року до середини травня 2021 року, а також у 359 тисяч дорослих в період з середини травня по 1 серпня 2021 року.

За результатами дослідження, вакцини проти COVID-19 забезпечують захист від госпіталізації та смерті. Проте вакциновані люди теж можуть передавати штам «Дельта».

Той факт, що у них [вакцинованих осіб] може бути високий рівень вірусу, передбачає, що невакциновані люди не так захищені від штаму «Дельта», як ми сподівалися», – заявила Сара Вокер, професорка медичної статистики та епідеміології Оксфордського університету.


Новий спалах коронавірусу в Україні може початися в кінці серпня – на початку вересня. Прогнозують, що його спричинить штам «Дельта».

Лікарні Києва вже почали готувати до нового локдауну. Щоб приймати хворих на коронавірус, необхідно забезпечити медичні ліжка киснем, закупити засоби захисту для персоналу та медикаменти для пацієнтів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі