Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Департаменту міського благоустрою КМДА про демонтаж паркану на будівництві серед лісу в Пущі-Водиці.

Судді задовільнили позов приватного підприємства «Продмарт», яке орендує цю земельну ділянку на вулиці Лісозахисній, 17. За даними депутата Київради Максима Нефьодова, забудовник має намір вирубити 21 гектар території лісу для будівництва котеджного містечка.


Цю ділянку передали в оренду «Продмарт» ще у 2007 році на 15 років. Офіційного статусу лісу ця земельна ділянка не має. У 2015 році Київрада вирішила розірвати договір довгостроково. Проте орендар оскаржив це рішення та скасував його через суди. Київрада планувала повторно розірвати договір.

У квітні 2021 року забудовник уже порубав на цій ділянці у Пущі-Водиці вікові дуби на площі 3,7 гектара. Потім він встановив паркан та намагався прокласти дорогу для проїзду будівельної техніки. У липні 2021 року КМДА сказала, що паркан – незаконний та демонтувала його.

Демонтаж паркану на будівництві в Пущі-Водиці. Фото: Владислав Трубіцин

Активісти попереджають, якщо тут побудують будинки, то доведеться прокладати дорогу й комунікації до них або через національний парк «Голосіївський», або через заказник Межигірсько-Пуща-Водицький, які розташовані по-сусідству.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі