На братському похованні у Маріїнському парку встановили сцену для концерту до Дня Незалежності України, повідомляє заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Він звернув увагу на те, що сцена стоїть просто на пам’ятному знаку.

Монумент «Братська могила бійців революції, які загинули під час Жовтневого збройного повстання 1917 р.» перебуває в реєстрі нерухомих пам’яток, поховання є пам’яткою історії місцевого значення.

На площі Конституції у Маріїнському парку до Дня Незалежності 24 серпня відбудеться концерт італійського тенора Андреа Бочеллі.

UPD. Організатори концерту Адреа Бочеллі підкреслили, що монумент уже зруйнували під час Революції Гідності у 2014 році, а зараз постамент в аварійному стані, пише «Укрінформ». До того ж, за їхніми словами, невідомо де саме в Маріїнському парку поховані учасники більшовицького повстання 1917 року, не має підтверджень, що їх рештки – під цим монументом, бо пошукові роботи в парку не проводили. Організатори концерту також нагадали, що під час Євробачення-2017 у цьому місці був червоний килим та працював ді-джей.


17 серпня представники Нацкорпусу знесли інсталяцію, яку встановили до Дня Незалежності на Алеї Героїв Небесної сотні. Інсталяція зображала радянську квартиру.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Володимир Прокопів