Міністерство цифрової трансформації почало бета-тестування COVID-сертифікатів для операційної системи Android.

Взяти участь в тестуванні COVID-сертифікатів у застосунку «Дія» можуть українці, які завершили курс вакцинації від коронавірсу на території України.

На iOS сертифікати почали тестувати ще в липні. Затримка для Android пов’язана з тим, що Google має детально регламентовані вимоги щодо вмісту та прав доступу до інформації, пов’язаної з COVID-19, пояснили в міністерстві.


COVID-сертифікати це документи в електронному чи паперовому вигляді, які містять інформацію про повну вакцинацію, негативний ПРЛ-тест на коронавірус чи про те, що людина перехворіла на COVID-19. Цей документ дозволяє вільно подорожувати до інших країн, які його визнають. Інформація у COVID-сертифікатах розшифровується за допомогою сканування QR-коду.

Поки українські COVID-сертифікати містять тільки інформацію про повний курс вакцинації. Але в Мінцифри обіцяють, що пізніше його можна буде отримати після негативного результату ПЛР-тесту або підтвердження про нещодавню хворобу.

Україна уже на останньому етапі впровадження COVID-сертифікатів: їх почали під’єднувати до продуктової інфраструктури сертифікатів ЄС. Паралельно Україна очікує політичного рішення Єврокомісії – так званого equivalency decision, тобто визнання українських COVID-сертифікатів такими, що можуть бути використані під час подорожей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Мінцифри