Активісти громадської ініціативи «Києве, мий» долучилися до прибирання Софійської площі.

Для очищення покриття використовують спеціальний клінінговий апарат німецького виробництва. Також потрібна вода та хімічні засоби.

«Якщо знати, як відмивати – це не складно. Ця робота нам під силу, але я не можу сказати, скільки часу це займе», – розповів засновник організації Віталій Онопрієнко.

Покриття площі до та після прибирання «Києве, мий»

У  «Києве, мий» зазначили, що клінінгова компанія, яку найняла «Ред Булл Україна», працює на електричних мийках. На відміну від апарату громадської ініціативи, вони не дають високого тиску, тому гірше відмивають сліди від шин. 

На прибирання активісти витратили близько 5 тисяч гривень: 3 тисячі на транспорт, тисячу на бензин та тисячу на хімічний засіб.

11 серпня вони працювали на площі 12 годин. 12 серпня почнуть працювати у другій половині дня.

Також до прибирання на Софійській площі долучилася реперка alyona alyona, яка брала участь у зйомках відео «Ред Булл Україна»


У вівторок, 10 серпня, вранці на Софійській площі компанія «Ред Булл Україна» знімала рекламне відео з використанням екстремальних елементів.

Автомобілі дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. Спеціальні огородження на локації не встановили. Окрім цього, автомобілі забруднили та пошкодили покриття на площі.

У поліції Києва підтвердили, що організатори не погоджували зйомки відео. Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України та встановлює всіх учасників інциденту. За цією статтею передбачене покарання у вигляді обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі до чотирьох років.

«Ред Булл Україна» найняла клінінгову компанію, щоб відмити покриття площі. Там заявили, що на прибирання знадобиться кілька днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: «Києве, мий»