У київській ветклініці Animal Health стерилізували собаку, яку привезли на стрижку, повідомив власник тварини та член партії «Голос» Максим Шульженко.

«Сумна історія про те, як відвезти здорову собаку в ветеринарну клініку на грумінг, а отримати смс від клініки – «приїжджайте, ваша собака прооперована». І виявилось, що це не жарт», – пише Шульженко.

Джерело: Facebook-сторінка Максима Шульженка

В Animal Health помилку пояснили тим, що працівники переплутали записи. Там повідомили, що не братимуть кошти за операцію. 

Після інциденту власник звернувся до поліції. Правоохоронці виявили, що в електронній системі клініки зазначена лише стрижка, а інформації про проведену операцію немає. 

Власник клініки та ветеринар Іван Стойков визнав, що лікарі випадково стерилізували собаку Шульженка, хоча тварину привезли на стрижку.

«Ми повністю визнаємо нашу помилку та просимо вибачення у власників собаки і приймаємо вимогу Максима Шульженка за для досягнення мирової угоди: проводити лікування собак і котів, що потребують хірургічної допомоги і яка не може бути виконана через відсутність коштів у власників тварин», – заявив Стойков.

Тепер клініка фінансуватиме лікування чотирьох пацієнтів на місяць впродовж двох років та публічно про це звітуватиме.

Шульженко відмовився від компенсації та попросив покарати винних. Також він повідомив, що забере заяву з поліції, яку написав після інциденту.


Раніше кияни звинуватили зоомагазини MasterZoo у недбалому ставленні до тварин. В одному з магазинів вони придбали морську свинку, проте за кілька днів вона померла. Випадок зрезонував і викликав жваву реакцію серед людей.

Мережа визнала провину за цю ситуацію. До працівників магазину застосували дисциплінарне та адміністративне покарання, а в інших магазинах мережі пообіцяли провести перевірку стану здоров’я та належних правил утримання тварин.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі