Компанія Microsoft оголосила, що з серпня 2021 року в Windows 10 будуть за замовчуванням блокуватися «потенційно небажане програмне забезпечення», повідомляє AIN.

Йдеться про додатки, які не є очевидно шкідливим (як віруси), але межують з цією зоною. Зокрема торент-клієнти; програми для майнінгу; маркетинговий софт для моніторингу активності користувача, який передає ці дані третім особам; бандли – програми, які пропонують при установці ставити інші, не пов'язані з їх роботою додатки, і так далі.

Проте опцію блокування можна відключити або ж включити потрібні програми в виключення. Блокування можна відключити в розділі «Безпека Windows».

Там треба перейти в «Управління додатками / браузером», після цього знайти розділ «Захист на основі репутації» і в ньому вибрати «Параметри захисту на основі репутації».

Потім там знайти пункт «Блокування потенційно небажаного додатка» і виставити його налаштування так, як потрібно користувачеві.

Додати потрібні програми до виключень можна в розділі «Безпека Windows», а потім – в «Захист від вірусів і загроз». Там в розділі «Параметри захисту від вірусів і інших погроз» вибрати «Управління настройками». В цьому розділі знайти «Виключення» і додати туди файли, папки або процеси.


24 червня компанія Microsoft презентувала нову операційну систему Windows 11. Нова ОС має мінімальні вимоги: 4 гігабайт ОЗУ та відеокарти з підтримкою DirectX 12. Windows 11 працюватиме лише на 64-бітних системах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі