Міністерство охорони здоров’я України рекомендує скоротити термін між введенням доз вакцини від COVID-19, повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю «Радіо Свобода».

За словами Кузіна, МОЗ при цьому керується даними наукових досліджень.

«Якщо ми подивимося за результатами наукових досліджень, візьмемо вакцину CoronaVac, то останні класичні дослідження по багатьох країнах проводилися з інтервалом у 14 діб. Зараз в Україні використовується 28 днів. І, звичайно, для того, щоб охопити більшу кількість людей, рекомендовано зараз використовувати 14-денний інтервал.», – заявив головний санлікар.

Щеплення в Україні проводять чотирма вакцинами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech і AstraZeneca (Covishield, SKBio). Станом на 5 серпня, за даними МОЗ, Україна вже отримала майже 12 мільйонів доз цих вакцин.


В розмові з журналістами Кузін також заявив, що до кінця 2021 року в Україні мають намір вакцинувати від коронавірусу більше, ніж 50% дорослого населення. А до початку осені МОЗ планує зробити 10 мільйонів щеплень, тобто вакцинувати 5 мільйонів людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Олександр Жадан