29 липня КП «Центр організації дорожнього руху» оголосило тендер на проєктування наземного переходу на перехресті вулиць Московська та Грушевського.

Згідно з тендерною документацією проєктант, крім світлофорів, має передбачити звукове оповіщення на пішохідних переходах, пониження бортового каменю та встановлення тактильної плитки.

Також на переході поблизу станції «Арсенальна» мають встановити світлофори для велосипедів. На проєктувальні роботи передбачили 50 тисяч гривень. Торги відбудуться 10 серпня, а проєкт мають завершити не пізніше 3 грудня.


Проєкт «Перехід на Арсенальній» переміг у конкурсі Громадського бюджету Києва 2020 року й отримав 1508 голосів киян. Очікуване фінансування становитиме 498 тисяч гривень.

Автори проєкту вказуюють, що надземні переходи в європейських містах є нормою. І навіть у місцях, де колись були побудовані підземні переходи (особливо стосується міст колишніх соцкраїн) створюється альтернатива у вигляді наземних переходів або встановлення ліфтів.

За останні 3 роки в Києві вже облаштували наземні регульовані переходи над підземними. Серед них – через вулицю Пушкінську біля «Театральної», через Верхній і Нижній Вали біля станції метро «Контрактова площа» та через вулицю Хрещатик біля ЦУМу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Wikimedia