На Харківському шосе в Києві облаштували смугу для руху громадського транспорту, повідомляє КМДА.

Довжина смуги – 3 кілометри в обидва напрямки, вона простягається від Дарницької площі до вулиці Привокзальної.

У КМДА додали, що тепер громадський транспорт матиме перевагу в русі на основних магістралях лівобережних районів: Харківське шосе – проспект Миру – вулиця Будівельників – проспект Визволителів – бульвар Перова. Також він матиме перевагу на магістралях, які з’єднують лівий і правий береги: Харківське шосе – проспект Гагарінавулиця Братиславська – проспект Шухевича – Північний міст – проспект Бандери – вулиця Теліги.

Влаштування виділеної смуги на Харківському шосе стало результатом ініціативи зі збору пропозицій щодо поліпшення транспортної інфраструктури. У міській адміністрації сказали, що за три тижні до департаменту транспортної інфраструктури надійшло декілька звернень з проханням запровадити виділену смугу саме на Харківському шосе.


Харківське шосе стало 32-ю вулицею в Києві, де громадський транспорт отримав свою смугу. До кінця 2021 року такі смуги планують запустити на проспекті Правди, вулицях Луговій та Івашкевича. Згідно з Правилами дорожнього руху, користуватися смугами для громадського транспорту можуть і велосипедисти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА