У Києві на вулиці Паторжинського, що недалеко від Золотих воріт, влаштували спільний рух для моторизованого транспорту (авто) та велосипедів, повідомляє КМДА.

Вулиця з’єднає велосмугу на Рейтарській та велодоріжку на Прорізній. Дозволена швидкість руху для автомобілів на ній – 20 км/год, що є більш безпечним для велосипедистів.

Вулиця Паторжинського, де влаштували спільний рух для авто та велосипедів. Фото: КМДА

У КМДА попередили, що на цій вулиці не можна паркуватися в правій смузі та на тротуарах, порушників штрафуватимуть, а якщо авто перешкоджатиме руху – то евакуюватимуть.

Це вже друга вулиця для спільного руху авто та велосипедів у Києві. Раніше таку ділянку зробили на Ботанічній площі біля Володимирського собору. Ця ділянка дороги стала першою подібною в Україні. Вона з’єднує вже існуючу велосмугу на вулиці Леонтовича та майбутню велодоріжку на вулиці Івана Франка, яку зроблять під час капітального ремонту.

Спільний рух для авто та велосипедів із швидкісним режимом в 20 км/год незабаром планують запровадити на ще одній столичній вулиці – Німанській, що біля метро «Дружби народів». Вона приєднається до смуги для руху громадського транспорту на бульварі Дружби народів, де також дозволено рух велосипедів, додають в КМДА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі