Місто не має планів отримувати кошти за паркування у дворах будинків від мешканців, повідомляє КМДА.

Проте в КМДА заявили, що паркування у дворах необхідно упорядковувати так само, як місто робить це на під’їздах до лікарень чи біля навчальних закладів.

«Хаотичне розміщення автомобілів, причому не лише мешканців будинку, а й працівників сусідніх офісів, заважає проїзду як «швидких» та аварійних служб, так і мешканцям самих будинків», – ідеться в повідомленні.

У межах комплексної програми з упорядкування паркування в місті проведуть моніторинг прибудинкових територій щодо належності їх до ОСББ чи ЖБК.

Мешканці, чия прибудинкова територія не належить ОСББ чи ЖБК, будуть про це проінформовані. Далі в них буде час оформити ділянку біля будинку на баланс ОСББ чи ЖБК.


28 липня депутат Київради Владислав Трубіцин заявив, що в КМДА планують зробити платне паркування для автомобілів поблизу житлових будинків.

За його словами, платити доведеться відповідно до тарифу, встановленому КМДА з 1 липня. Зокрема, паркування в центрі Києва обійдеться в 35 гривень за годину, поблизу центру, а також біля ринків, метро й інших громадських місць – 25 грн/год, у спальних районах – 5 грн/год.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА