У додатку «Київ Цифровий» можна буде голосувати за проєкти Громадського бюджету, повідомляє КМДА. Функція з’явиться в застосунку в серпні.

За проєкти Громбюджету можуть голосувати резиденти Києва та люди, які сплачують податки в бюджет столиці. За умови, що їм уже виповнилося 16 років. 

Вік і місце реєстрації будуть перевіряти через Bank ID, а запит на підтвердження сплати податків направлятимуть у Державну податкову службу України.

До Громадського бюджету 2022 кияни подали 1429 проєктів. Підтримати можна до 10 проєктів, по одному в одній тематиці.


 Громадський бюджет – спільний проєкт КМДА та громадської спільноти Києва, який передбачає, що містяни пропонують свої проєкти для поліпшення життя в місті, а місто виділяє на найкращі кошти. За чотири роки мерія виділила на ініціативи 510 мільйонів гривень. За ці гроші в місті з 2016 року реалізували 503 проєкти.

На реалізацію проєктів Громбюджету у 2021 році КМДА виділила 170 мільйонів гривень. Фінансування проєктів у 2022 році збільшили до 200 мільйонів.

 «Київ Цифровий» розробили в комунальному підприємстві «Головний інформаційно-обчислювальний центр». Він з’явився замість сервісу Kyiv Smart City, який 5 січня 2021 року припинив працювати без попередження.

20 травня вийшла нова версія додатка «Київ Цифровий».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі