За даними досліджень, Facebook – найбільш популярна соцмережа в Україні, але Instagram має кращу динаміку, повідомляє AIN.

Дослідження провело комунікаційне агентство plusone social impact. За їхніми даними, Facebook лідирує в більшості областей. Але Instagram зміцнив своє лідерство в Харківській області (42% проти 35%), Одеській (47% проти 43%), Запорізькій (39% проти 36%).

У Київській і Дніпропетровській областях частка користувачів обох соцмереж однакова – 58% і 42% відповідно.

Facebook популярний в Київській (58%), Львівській (49%) і Закарпатській областях (45%). Менше користувачів в Харківській області (35%). У Instagram найменше користувачів в Чернігівській області (29%).

Дослідники відзначають, що Instagram потроху забирає молоду аудиторію. Зараз соціальна мережа випереджає Facebook серед молоді до 31 року, хоча ще два роки тому Instagram вигравав першість серед людей до 27 років.

Загалом серед українців у віковій групі 18–35 років 80% користуються Instagram, і тільки 60% у Facebook.

Проте обидві соцмережі мають падіння серед 20-річних. Проте Facebook випереджає Instagram за приростом старшої аудиторії (51–53, 55 і 58+ років).

Також Facebook втрачає аудиторію у великих містах, але набирає користувачів в областях. Facebook втратив аудиторію в усіх обласних центрах: найменше в Києві (-3,17%), найбільше в Черкасах (-25,22%). Зате в невеликих містах соцмережа продемонструвала невелике зростання.

Instagram втратив частину аудиторії у 12 обласних центрах, більше просівши в Чернігові (-10,48%) і Черкасах (-10,59%). Зате в 10 обласних центрах Instagram збільшив кількість користувачів. Лідери за приросту Київ (+ 7,1%) і Львів (+ 6%). А в невеликих містах по всіх областях соцмережа зросла приблизно на 4%.


Зауважимо, що власником Instagram є Facebook. Тому не йдеться про конкуренцію в класичному розумінні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі