22 липня 2021 року після ремонту відкрили центральний автовокзал Києва.

На оновленому вокзалі збільшили кількість платформ з 12 до 30, обладнали зали очікування, каси з квитками, ескалатори, фудкорти, ліфт, пандуси, кімнату матері та дитини, вбиральні та готель на 34 номери.

В інтер’єр інтегрували мозаїку Ади Рибачук і Володимира Мельниченка.

За словами директора «Укрпасу» Максима Скляренка, модернізація автовокзалу коштувала 100 мільйонів гривень, ще 20 мільйонів інвестували в розроблення IT-складової. Уже запустили онлайн-сервіс із продажу квитків. Найближчим часом планують розробити IT-рішення для керування бізнесом для перевізників.


 Креативна агенція iden.team представила новий брендинг вокзалу.

Центральний автовокзал – головний автовокзал Києва, розташований на Деміївській площі, 3. Збудований в 1957–1961 роках за проєктом архітекторів Авраама Мілецького, Ігоря Мельника й Едуарда Більського. У 1960–1961 роках Ада Рибачук і Володимир Мельніченко зробили для інтер’єрів вокзалу мозаїчні керамічні панно, близько 10. На них зображені київські пейзажі, столичні автотраси, автомобілі й автобуси.

У 2020 році Центральний автовокзал і п’ять автостанцій у Києві продали компанії «Бастіон-груп». Новий власник заявив про намір модернізувати ці станції, роботи почалися з Центрального автовокзалу в жовтні 2020 року. 

Реставрацію мозаїк на Центральному автовокзалі ініціював Фонд збереження культурної спадщини Ади Рибачук і Володимира Мельниченка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото«Укрпас»