21 липня уряд ухвалив зміни до законопроєкту, які дозволять операторам швидше встановлювати нові базові станції 4G, повідомляє Мінцифри.

Зміни в Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності», мають дати можливість мобільним операторам розбудовувати станції територією країни з меншими бюрократичними затримками.

Зазвичай будівництво базової станції мобільного зв’язку займає 2-4 місяці, але зараз цей процес іноді розтягується у часі майже на півтора року, повідомляють у Мінцифрі. Бюрократія пов'язана з тривалим процесом виділення землі під станцію місцевою владою, а саме — необхідністю вносити кожну станцію в детальний план території певної громади.

Завдяки змінам мобільні оператори зможуть швидше покривати населені пункти 4G. Проте в чому саме полягають ці антибюрократичні зміни в пресрелізі не уточнюється. Законопроєкт направлено на розгляд у Верховну Раду України, яка й має проголосувати по цьому питанню.


1 червня шведська компанія Ericsson відкрила перший в Україні демонстраційний центр 5G. Центр є тестовою лабораторією з різноманітним обладнанням і розробленнями компанії. Там встановлені й повністю інтегровані основні елементи мереж 4G та 5G, розгорнута автономна мережа 5G.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі