КП «Київблагоустрій» демонтує будівельний паркан навколо будинку «Квіти України» на Січових стрільців, якщо власник сам цього не зробить у найближчі три дні, повідомив директор департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

Фото: Тимур Ткаченко

За його словами, 21 липня КМДА анулювало контрольну картку на проведення робіт ПрАТ «Квіти України». Тепер підприємство має повернути картку місту й в три дні після припису на демонтаж паркану демонтувати його.


Про реконструкцію будинку стало відомо на початку червня 2021 року. Його хочуть перетворити на офісний центр із паркінгом. Власник показав концепт. Під час підготовчих робіт він обрізав озеленення на будинку.

12 липня забудовник почав демонтувати фасад будівлі. У відповідь на це активісти розібрали паркан, заблокували техніку та влаштували цілодобові чергування біля будинку.

13 липня на «будинок з плющем» наклали арешт на період досудового розслідування. Це означає, що з будівлею заборонено проводити будь-які дії, зокрема демонтувати чи здійснювати будівельні роботи.

20 липня власник будинку знову почав встановлювати паркан.

Читайте більш детально про історію будинку та його архітектурну цінність.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Максим Самойдюк