Паризький музей Лувр і галерея Уффіці у Флоренції позиваються до суду на Pornhub, аби ті видалили зі свого гіду «Класична оголена натура» картини, які є в цих музеях, повідомляє Daily Mail.

Юристи музею та галереї вже надіслали скарги компанії зі своїми вимогами. У галереї Уффіці заявили, згідно з італійським законодавством музей повинен дати згоду на використання творів із його колекції з комерційною метою. Однак галерея такої згоди не давала.

Крім того, навіть після згоди установи необхідно внести плату. Музей відправив претензію на адресу порносайту з вимогою видалити відео, зняте за мотивами картини Сандро Боттічеллі «Народження Венери».

В онлайн-гіді використали роботи, виставлені в Луврі та галереї Уффіці, шедеври з музею д’Орсе в Парижі, Лондонської національної галереї, Метрополітен-музею Нью-Йорка та Національного музею Прадо в Мадриді.

У Pornhub заявляють, що за допомогою проєкту хочуть спонукати людей повернутися в музеї, які через пандемію довгий час не приймали відвідувачів, а тепер поступово відкривають свої двері.


18 червня більше ніж 30 жінок подали до суду на компанію, що володіє порносайтом Pornhub, стверджуючи, що відео за їхньою участю залили на портал без їхньої згоди. Позов подали в штаті​ ​Каліфорнія.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі