Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) ще не отримало запит для затвердження вакцини проти коронавірусу Covishield, повідомив Єврорегулятор.

Для оцінки препарату і отримання дозволу на його продаж компанія-виробник (Індійський інститут сироватки) повинна подати офіційну заявку.

ЕМА пояснило, що повідомить про отримання запиту на своєму вебсайті одразу після його надходження, пише видання The Print.


29 червня стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів не визнало вакцину Covishield виробництва Індійського інституту сироватки, тому що розробники препарату не подали заявку на отримання дозволу на продаж. 

Одразу після цього генеральний директор Індійського інституту сироватки Адар Поонавалла заявив, що вже почав працювати над цим питанням і сподівається врегулювати його найближчим часом. 

Проте країни-члени ЄС можуть самостійно вирішувати, які вакцини підпадають під дію COVID-сертифікатаВони повинні обов’язково прийняти вакцини, схвалені ЕМА (AstraZeneca/Vaxzevria, Moderna, Pfizer і Johnson & Johnson), але водночас можуть поширювати дію сертифіката на вакцини, дозволені ВООЗ для екстреного використання.

Сім країн ЄС вже схвалили для в’їзду вакцину Covishield. Туристи, які отримали дози Covishield, матимуть право на поїздку в Австрію, Німеччину, Словенію, Грецію, Ірландію, Іспанію й Естонію. Також Ісландія та Швейцарія, які не входять до ЄС, зробили вакцину прийнятною для поїздок.

Вакцину Covishield схвалила для екстреного використання ВООЗ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Центр громадського здоров'я