Заступник директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій розповів, що саме дозволило КМДА власнику приміщення «Квіти України» на Січових Стрільців.

Департамент видав ПрАТ «Квіти України» містобудівні умови й обмеження на реконструкцію будівлі в межах фундаменту. Згідно з чинним законодавством, ці роботи передбачають заборону виходу за геометричні параметри фундаменту будівлі. Тож фактично забудовник може демонтувати наявні несучі конструкції, натомість побудувавши нові в попередніх межах.

Оскільки будівля має архітектурну цінність, але не є пам’яткою архітектури, дозвіл видали саме на реконструкцію, а не реставрацію.

Водночас Тацій підкреслив, що, якби будівля мала статус пам’ятки, замовник був би зобов’язаний оформити договір на охорону пам’ятки, у якому зазначається, які перетворення можливо виконувати на цій будівлі, після цього оформити «реставраційне завдання», розробити та погодити з органом культурної спадщини проєктну документацію з реставрації.


13 липня на будинок «Квіти України» на вулиці Січових Стрільців наклали арешт на період досудового розслідування. Це означає, що з будівлею заборонено проводити будь-які дії, зокрема демонтувати чи здійснювати будівельні роботи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Ксенія С.