Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко надіслав до Кабміну звернення президента корпорації «Укртрансбуд» Віктора Блонського з пропозицією побудувати двоярусну автомобільну естакаду у Києві, повідомляє видання «Наші гроші».

За даними джерела, вона дозволить дістатися з одного кінця Києва в інший менше ніж за 30 хвилин.

Довжина естакади складатиме близько 25 кілометрів. Вона перетинатиме місто зі сходу (біля метро «Святошин») на захід (біля в’їзду з правого берега на Дарницький міст). На локаціях поряд з основними проспектами планують зробити в’їзди та виїзди, а також паркінги.

Окрім цього, на деяких ділянках естакади встановлять сонячні батареї, щоб забезпечувати освітлення і роботу світлофорів. Також розглядають можливість використання електроенергії, отриманої від батарей, для підігріву дорожнього покриття в зимовий час. 

Будівництво проєкту триватиме 5 років. Зазначається, що для його реалізації не перекриватимуть основні автомагістралі та не обмежуватимуть рух залізничного транспорту. 

Загальна вартість робіт складатиме від 2,2 мільярда доларів. Кошти планують повертати платою за проїзд. Вартість для легкових автомобілів – 50 грн, для автомобілів середньої вантажності та автобусів – 75 грн, для вантажного транспорту – 150 грн.


У Києві впроваджують інтелектуальну транспортну систему відеонагляду (ІТС). 

Система в режимі онлайн збирає масив інформації, аналізує його й автоматично ухвалює рішення щодо оптимізації трафіку. Вона може передбачити затор ще до того, як він виникне, і перенаправити автомобільні потоки на менш завантажені ділянки доріг.

Редакція The Village Україна розповідала, що таке інтелектуальна транспортна система та чи допоможе вона виправити транспортну ситуацію в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі