У Києві всі сервіси прокату електросамокатів знизили максимальну швидкість руху транспортних засобів до 20 км/год, повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

За його словами, чотири оператори самокатів із семи також ввели зони з обмеженням швидкості до 14 км/год і ділянки, де повністю заборонений рух. Система реагує на такі зони автоматично через GPS-сигнал. Ще три оператори налагодять свої карти найближчим часом.

Окрім цього, сервіси прокату вже частково промаркували свої самокати. Номери вказують з обох сторін труби керма у форматі «літера і 4 цифри». Кожен з операторів має свої серії:  Bolt – A, В, С; Jet – J, Е; BikeNow – N; Kiwi – K; Scroll Bird – O, S; Zelectra – Т, Z; Vzhooh – V.

Також оператори самокатів уже почали надавати теплові карти й інші дані про інтенсивність руху самокатів і найпопулярніші місцях для старту й фінішу. У майбутньому їх використовуватимуть для оптимізації маршрутів громадського транспорту, додав Усов.

За його словами, для впровадження всіх обмежень, встановлених меморандумом 24 червня, потрібно близько місяця з дати підписання.


24 червня  КМДА й оператори прокату електросамокатів у Києві підписали меморандум, який регулює їх безпечне використання в місті. Меморандум підписали сім компаній: Bolt, Scroll, BikeNow, Kiwi, Zelectra, VZHOOH і Jet – тобто всі, які працюють у Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Bolt