Біля будинку-оранжереї «Квіти України»‎ на вулиці Січових Стрільців у ніч на 12 липня з’явилася важка будівельна техніка, повідомляє ініціативна група «Зберегти Квіти України».

На відео, опублікованих активістами, видно, що техніка на місці вже працює. Дослідник історії радянської архітектури Семен Широчин каже, що будинок зносять.

Активісти закликають небайдужих до долі «будинку з плющем» приїжджати на місце та намагатися зупинити будівельні роботи.

До будинку «Квіти України»‎ на Січових Стрільців пригнали важку будівельну техніку

Ініціативна група «Зберегти Квіти України» вимагає від власників зупинити демонтаж, провести публічні обговорення з обов’язковою медіацією.

За їхніми словами, власник будівлі Олексій Пишний відмовився від публічних обговорень і зупинки демонтажу. Він пропонував зустріч без свідків за участю не більше чотирьох людей із боку активістів.


Про реконструкцію будинку з квітами стало відомо на початку червня 2021 року. Будинок хочуть перетворити на офісний центр із паркінгом. Власник оприлюднював концепт. Під час підготовчих робіт він обрізав озеленення на будинку. 

Раніше редакція The Village України писала більш детально про історію будинку та його архітектурну цінність.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Зберегти Квіти України»