Швейцарія стала першою країною, чиї COVID-сертифікати визнали в ЄС, повідомляє Swissinfo.

8 липня Єврокомісія підтвердила, що швейцарський сертифікат вакцинації буде визнаний рівноцінним загальноєвропейському сертифікату, який діє з 1 липня. Відтак Швейцарія стала першою країною за межами ЄС та Європейської економічної зони, яка стала частиною європейського простору подорожей.

Тепер швейцарські туристи зможуть пересуватися Європою без необхідності проходити тести або карантин у місці, яке вони відвідують. Це саме стосуватиметься і європейських туристів до Швейцарії.

Проте зазначається, що в різних країнах все ще існують різні правила та умови. Деякі держави ЄС також ще не створили необхідну інфраструктуру для введення сертифіката і все ще перебувають у "перехідній фазі".

У Швейцарії понад 3,5 мільйона щеплених людей вже отримали сертифікат вакцинації. Ще близько 88 000 отримали його після одужання від хвороби.


14 червня Рада ЄС затвердила рекомендацію щодо оновлення правил подорожування країнами шенгенської зони. Згідно з документом, власники сертифікатів про вакцинацію, які повністю щеплені вакциною схваленою Європейським агентством з лікарських засобів, можуть вільно подорожувати Європою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФотоManatee