Міністерство охорони здоров’я ініціює службове розслідування через інформацію ЗМІ про можливий продаж вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech в одній із приватних лікарень Києва.

«Ми одразу ж відреагували та почали розбиратися в ситуації», – сказав голова МОЗ Віктор Ляшко.

Приватні лікарні та лікарів-ФОПів залучило до процесу вакцинації само міністерство. Уклавши контракти з НСЗУ, вони мають права робити щеплення вакцинами, які їм надає МОЗ, але відповідно до дорожньої карти вакцинації.

За дорожньою картою, препарат Comirnaty від Pfizer-BioNTech використовують для груп ризику, працівників освіти та для організованого щеплення в компаніях. На відміну від вакцин AstraZeneca та CoronaVac від Sinovac Biotech, які доступні в пунктах щеплень і центрах масової вакцинації.


Вакцинація проти COVID-19 в Україні почалася 24 лютого 2021 року. Станом на 7 липня зробили понад 3 мільйони щеплень. Із них 487 187 – вакциною Covishield (AstraZeneca), 669 947 – CoronaVac (Sinovac Biotech), 619 649 – Comirnaty (Pfizer-BioNTech), 359 390 – SKBio (AstraZeneca), 390 – Janssen (Johnson & Johnson).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі