У додатку «Дія» з’явилися перші сертифікати про вакцинацію проти COVID-19, повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

За його словами, головним викликом за підсумками перших днів бета-тестування стала якість даних про вакцинацію.

До 11 липня розробники оцінять готовність сертифікатів. Після цього протягом кількох тижнів їх мають офіційно визнати інші країни. 

Наразі запроваджено 2 види сертифікатів: міжнародний для подорожей (після завершення процедури визнання) і внутрішній для використання всередині країни, наприклад, відвідування масових заходів.


COVID-сертифікат – це документ у «Дії», який підтверджує статус особи про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країн. Він працюватиме, як і будь-який інший документ у застосунку. Дійсність сертифікату можна буде перевірити через QR-код.

Щоб отримати сертифікат, потрібно отримати дві дози вакцини проти COVID-19  та зареєструватися в «Дії». Документ діятиме протягом 180 днів після проходження повного курсу вакцинації.

Україна та Європейський Союз взаємно визнаватимуть COVID-сертифікати. 

Українські COVID-сертифікати вже визнали Угорщина та Молдова. Це означає, що українці вже можуть в’їжджати в ці країни за наявності сертифіката, а жителі Угорщини та Молдови можуть перетинати кордони України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: «Дія»