Індійська компанія Bharat Biotech заявила, що вакцина Covaxin захищає від важких симптомів COVID-19 і штаму «Дельта», повідомляє видання Reuters. 

Випробування третьої фази препарату показали, що він ефективний на 93,4% проти важкого симптоматичного COVID-19 і забезпечує 65,2% захисту від штаму «Дельта».

Вакцина Covaxin вироблена в Індії компанією Bharat Biotech за підтримки уряду Індії. Спочатку препарат не планували експортувати в інші країни, проте зараз компанія хоче збільшити його виробництво. За оцінками Bharat Biotech, на місяць вироблятимуть 23 мільйони доз.

Також компанія Ocugen, яка спільно з Bharat Biotech розробляє Covaxin для ринку США, готується подати запит на повне схвалення в США своєї вакцини.


Штам коронавірусу «Дельта» виявили вже в 98 країнах. За словами голови Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедроса Гебреєсуса, новий штам стає домінантним у багатьох країнах. Причому він поширюється в країнах як із високим, так і з низьким рівнем вакцинації населення.

У червні 2021 року в Україні зафіксували штам коронавірусу «Дельта». За даними РНБО, хворих відправили до Олександрівської лікарні. Проте лікарі заперечують, що мають пацієнтів, інфікованих цим штамом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі