У Німеччині, через масовий потік інстаграмерів, закрили прохід до Кенігсбахського водоспаду, повідомляє Deutsche Welle.

Водоспад розташований в Баварії. Місцева влада на п'ять років закрила для відвідувачів не лише водоспад, а й територію навколо нього площею приблизно в десять гектарів.

Природна пам'ятка сильно постраждала через наплив значної кількості інфлюенсерів і тревел-блогерів, які відкрили для себе це місце. Раніше до водоспаду ходили лише місцеві, але після того, як фото водоспаду стали дуже популярними в Instagram, потік відвідувачів збільшився в рази.

В сезон, до природної пам'ятки піднімалось до 350 блогерок і блогерів на день. За короткий час вони встигли протоптати тут приблизно три кілометри нових стежок та витоптати у деяких місцях землю так, що виникла загроза розмиву схилів.

Також така популярність нашкодила червонокнижним птахам, які мешкають тут і звиклі до спокою. Відтак влада й ухвалила рішення про закриття проходу.


У червні парламент Норвегії проголосував за зміни до закону про маркетинг, зобов’язавши інфлуенсерів позначати ретушовані фотографії. Тепер Король Норвегії вирішить, коли зміни наберуть чинності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: скрін з відео