Креативна агенція Senate Agency й онлайн-галерея сучасного мистецтва Spilne Art представили проєкт «(Н)ЕВОЛЮЦІЯ» до «ПрайдМісяця-2021».

За інформацією авторів, проєкт покликаний почати діалог про ставлення до ЛГБТК+ спільноти в Україні. Його основою став цифровий килим.

Джерело: Senate Agency

«Килими, як і ЛГБТК+ ком’юніті, існували завжди. Розмалювавши його в символічні кольори веселки, творці роботи об’єднали дві історії. Для чого? Щоб сказати: ми не можемо ігнорувати тих, хто був і є частиною нашого наративу», – заявили автори.

Діджитал-роботу продадуть на NFT-аукціоні 15 липня. Усі отримані кошти віддадуть, щоб підтримати першу в Східній Європі програму ЛГБТК+ кіно під назвою Sunny Bunny. Програма реалізується в межах кінофестивалю «Молодість».

Ознайомитися з проєктом можна за посиланням.


Серію заходів про права ЛГБТ-спільноти «КиївПрайд» у 2021 році проведуть у вересні. Таке рішення ухвалили через пандемію COVID-19.

Точні дати й умови проведення всіх подій «ПрайдМісяця-2021» та самого Маршу рівності оголосять згодом. Наразі організатори вже зібрали команди департаментів безпеки, медіа та комунікацій, PR і партнерств.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі