Туристи, що відвідують Францію, платитимуть за тести на COVID-19, повідомило видання France24.

Рішення влади набуде чинності з 7 липня.

Такий захід називають «взаємністю», оскільки французькі туристи мають платити за свої тести за кордоном. ПЛР-тест коштуватиме 49 євро, тест на антитіла  29 євро.


У червні 2021 року Франція відкрила свої кордони для туристів. За новими правилами в’їхати без «поважної причини» зможуть лише вакциновані громадяни.

Уряд Франції поділив країни світу на три зони – зелену, помаранчеву й червону. Україна потрапила до помаранчевої зони.

Повністю вакцинованим громадянам держав цієї зони дозволили в’їзд без «поважної причини». Для вакцинації потрібно використовувати препарати, схвалені ЄС: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson.

Окрім цього, необхідно надати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону, або тест на антиген, зроблений за 48 годин до перетину кордону.

Для туристів, які не пройшли вакцинацію, в’їзд можливий лише за «поважної» причини. Повний перелік причин можна переглянути тут.

Невакциновані туристи мають надати негативний тест на COVID-19 перед посадкою на борт літака та самоізолюватися на 7 днів. Після прибуття до Франції їх можуть попросити додатково надати тест на антиген.

Також Франція зняла всі обмеження на в’їзд для жителів країн зеленої зони. До неї ввійшли країни Європейського Союзу та сім країн, які не є членами ЄС: Австралія, Південна Корея, Ізраїль, Японія, Ліван, Нова Зеландія та Сінгапур.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі