У Київській міській держадміністрації заявили, що в Києві спостерігається сплеск домашнього та гендерно обумовленого насилля.

«У червні ми зафіксували сплеск насильства, така ж ситуація була й минулого року. Тобто другий рік поспіль ми фіксуємо сплеск насильства на початку літа», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, через це довелося «кілька разів» відмовляти постраждалим у поселенні до «кризових кімнат», бо не було вільних місць.

Із початку року, за даними КМДА, у Києві зафіксували 10 904 звернення стосовно домашнього та гендерно зумовленого насильства. Із них 8709 зафіксувала поліція, і 2195 – Центр гендерної рівності. Протягом червня до поліції надійшло 1424 звернення, до служби «Телефон довіри» – 401.

Із початку 2021 року «кризовими кімнатами» скористалися 115 осіб: троє чоловіків, 56 жінок і 56 дітей. За червень послугами «кімнати» скористалися 32 особи.


У Києві працює гаряча лінія «Телефон довіри» для постраждалих від домашнього насильства. Туди можна звертатися за телефонами: 1500 зі стаціонарного або 044 272 15 00 з мобільного. Також можна звернутися до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству на вулиці Іллєнка, 20 або до поліції за телефоном 102.

У травні Київрада ухвалила нову програму щодо протидії домашньому насиллю до 2024 року. Вона передбачає створення мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, ще одного притулку для постраждалих, центру допомоги на лівому березі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі