Миротворчі місії ООН по всьому світу можуть призупинити, повідомляє Reuters.

Операції припинять, якщо Генасамблея ООН не узгодить новий бюджет у розмірі 6 мільярдів доларів до 1 липня 2021 року.

Деякі дипломати звинуватили в затримуванні зміни в процедурі переговорів, проблеми з логістикою та жорсткі переговори між Китаєм, а також із західними країнами.

Керівниця відділу стратегії управління, політики й дотримання вимог ООН Кетрін Поллард зазначила, що 12 миротворчим місіям організації (більшість з яких в Африці та на Близькому Сході) вже рекомендували розробити план дій у разі, якщо новий бюджет не ухвалять вчасно.

Водночас Поллард заявила, що, якщо 30 червня його не узгодять, то Генеральний секретар Антоніу Гутерреш зможе надати кошти тільки для охорони активів ООН і забезпечення захисту персоналу й миротворців.

Керівник миротворчих сил ООН Жан-П’єр Лакруа зазначив, що місії будуть обмежені та не зможуть здійснювати захист цивільного населення, допомагати в боротьбі з COVID-19 тощо.


Через пандемію коронавірусу у світі збільшилося забруднення пластиком, ідеться в доповіді Конференції ООН із торгівлі та розвитку.

Також на забруднення вплинуло соціальне дистанціювання. Їжу, яку люди замовляють додому, обгортають у велику кількість пластикових упаков.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі