ВООЗ поререджає, що мутація коронавірусу Delta («індійський» штам) рухає «нову смертоносну хвилю», повідомляє The Guardian.

Станом на 28 червня цей варіант COVID-19 виявили у 92 країнах світу.

Як зазначається, через високий рівень вакцинації у деяких країнах зменшилась кількість хворих на коронавірус та летальних випадків хвороби, і вони послаблюю карантин. Зокрема, Ісландія, Нідерланди, Швейцарія.

Водночас Німеччина, Ізраїль, Австралія, Таїланд вводять нові обмеження через поширення штаму Delta. Особливо високий рівень захворюваності на цю мутацію спостерігають в Індії, Росії, Індонезії, Великій Британії, Португалії.

Наприклад, за даними португальських органів влади, варіант Delta становить понад 70% нових випадків у районі Лісабона. Також експерти з питань охорони здоров'я, прогнозують, що мутація Delta буде домінуючим напрямком у Греції до середини літа 2021 року. В Іспанії припускають, що ця мутація стане більш домінуючою у країні протягом двох-чотирьох тижнів.

Також, як пише The Guardian, особливо стрімко зростають випадки інфікування на варіант Delta у регіонах з низьким рівнем вакцинації, зокрема в країнах Африки.


В Україні вже зафіксували «індійський» штам коронавірусу. За даними РНБО, хворих відправили до Олександрівської лікарні. Проте лікарі заперечують, що мають пацієнтів, інфікованих цим штамом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі