В Україні працює понад 130 центрів масової вакцинації проти COVID-19, повідомило Міністерство охорони здоров'я.

У них вакцинують громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт «Дія» або через контакт-центр МОЗ.

Центри вакцинації вже відкрили в усіх регіонах країни. Найбільше їх у Дніпропетровській (19 центрів), Вінницькій (13), Херсонській (12), Львівській (12) та Одеській (10) областях. У Києві працює лише один центр на базі МВЦ.

Вакцинальні пункти, зокрема, відкривають у ТРЦ, школах, адміністративних будівлях, медичних закладах, стадіонах, бізнес-центрах.

Повний перелік центрів з адресами та режимом їхньої роботи можна подивитися тут. Щеплення роблять вакциною CoronaVac-Sinovac Biotech.


У Києві центр вакцинації відкрили 29 травня. Для запису на щеплення запровадили онлайн-бронювання конкретних годин через портал Helsi.me – для уникнення черг. Проте навіть за умови запису через Helsi.me необхідно додати себе в лист очікування в додатку «Дія».

Онлайн-запис на вакцинацію в МВЦ з 24 до 27 червня відкрили вранці 23 червня, а ввечері, 23 червня, всі місця на щеплення на ці дати закінчилися. 

Однак у МВЦ також можна вакцинуватися у порядку живої черги. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олексій Морозов для The Village Україна