Німеччина з 25 червня 2021 року відкрила кордони для туристів з України, які завершили вакцинацію, повідомляє посольство Німеччини в Україні.

«Повністю вакциновані особи зможуть знову в’їжджати в Німеччину з метою відвідання друзів, знайомих і родичів, а також з туристичною метою», – ідеться в заяві.

Це стосується тільки тих, хто вакцинувався препаратами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA): Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson.

Для в’їзду необхідно надати цифровий COVID-сертифікат європейського зразка або аналогічний документ, який підтверджує вакцинацію, у цифровій або в паперовій формі. Він має бути виданий німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами. Цей документ має містити таку інформацію:

  • персональні дані вакцинованої особи (прізвище, ім’я та дата народження);
  • дата вакцинації;
  • назва вакцини;
  • назва захворювання, від якого було зроблено щеплення.

Для осіб, які одужали від COVID-19, достатньо однієї дози вакцини. Але їм також необхідно довести, що перед щепленням вони хворіли на коронавірус SARS-CoV-2. Підтвердженням може бути позитивний результат ПЛР-тесту.

Діти до 12 років, які ще не отримали щеплення проти коронавірусу, можуть в’їхати за наявності тесту на коронавірус у супроводі одного або двох повністю вакцинованих батьків. Дітям до 6 років тестів робити не потрібно.


11 червня Німеччина вилучила з переліку регіонів із високим ризиком поширення коронавірусу 13 країн, зокрема й Україну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі