Збірна України з футболу вперше в історії вийшла в плей-оф чемпіонату Європи. Українська національна команда вийшла в 1/8 фіналу як одна з чотирьох команд із найкращими показниками на третьому місці у своїй групі.

Участь команди Андрія Шевченка в плей-оф забезпечила перемога національної команди Швеції в матчі проти збірної Польщі з рахунком 3:2. 

Результати матчів Португалія – Франція та Угорщина – Німеччина, зі свого боку, визначили, що в першому матчі плей-оф збірна України зіграє зі Швецією.  

Матчі 1/8 фіналу відбудуться 26–29 червня. Гра Швеція – Україна запланована на вівторок, 29 червня. Прийме зустріч шотландське місто Ґлазґо та стадіон «Хемпден Парк».

В 1/4 фіналу переможець гри зустрінеться із переможцем пари Німеччина – Англія.

«Євро-2020» стало для збірної України третім чемпіонатом Європи, на «Євро-2012» і «Євро-2016» команда не проходила груповий етап турніру.


«Євро-2020» – другий чемпіонат Європи з футболу в збільшеному форматі учасників: якщо раніше на «Євро» змагалися 16 команд у чотирьох групах, то після «Євро-2016» їх 24.

Відповідно, змінилася й кількість груп і система кваліфікації із групового етапу в раунд плей-оф: в 1/8 фіналу вийдуть не лише по дві найкращі команди з кожної групи, а й чотири команди з третіх місць із найкращими показниками. Детальніше про алгоритм визначення – за посиланням.


Раніше The Village Україна відповідав на головні запитання про «Євро-2020», включно з особливим форматом турніру та виступами збірної України на чемпіонаті.

Також ми висвітлювали ситуацію з гаслами «Слава Україні!» та «Героям слава!» на футболках гравців збірної.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: UEFA Euro 2020