На Олімпійські ігри в Токіо допустять лише глядачів з Японії, повідомляє організаційний комітет Ігор.

Максимальна кількість вболівальників – 50% місткості арени, але не більше 10 тисяч людей у зв'язку з обмеженнями на проведення масових заходів у країні.

Усі глядачі повинні бути в масках, їм заборонено підбадьорювати спортсменів оплесками, а після заходу їх просять одразу повернутися додому і нікуди не заїжджати.

Проте організатори наголошують, якщо ситуація з коронавірусом буде погіршуватися, вони знову переглянуть можливість присутності глядачів на Іграх, і не виключають, що можуть заборонити навіть японських уболівальників.


Олімпіада в Токіо мала відбутися з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через ситуацію з коронавірусом її перенесли на 2021 рік.

У січні 2021 року видання The Times повідомило, що влада Японії після переговорів вирішила, що Олімпійські ігри в Токіо треба скасувати через пандемію COVID-19. Але Міжнародний олімпійський комітет і японський уряд спростували цю інформацію.

Ігри відбудуться без іноземних уболівальників, а всіх спортсменів, які братимуть участь в Оліміпіаді, планують вакцинувати від коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі