У Києві реставрують колишній прибутковий будинок на вулиці Десятинній, 14, який є пам’яткою архітектури, історії, монументального мистецтва місцевого значення, повідомляє Київрада.

У будинку раніше жили художники Михайло Врубель, Володимир Орловський, Вільгельм Котарбинський, родина Прахових (діячі української культури 19–20 століть).

Кошти на реставрацію взяли від продажу землі, а також від проведення аукціонів, повідомив депутат Київради Михайло Терентьєв. Саме так, за його словами, отримали 12,7 мільйона гривень із загальної суми у 13,8 мільйона гривень, необхідних на реставрацію пам’ятки.

За даними депутата, в будинку мають провести ремонтно-реставраційні роботи фасадів, роботи із влаштування перекриттів і покрівлі, підсилення фундаменту, земляні роботи. Реставрацію планують розпочати до вересня 2021 року.

Займатися реставрацією буде будівельна компанія «Архіград», яка перемогла в тендері. Роботи мали почати ще у 2020 році та завершити до вересня 2021 року, але через скорочення фінансування їх відклали. Втім, відповідно до домовленостей, реставраційні роботи мали коштувати 12,7 мільйона гривень і бути завершені до жовтня 2021 року.


Протягом 2021–2023 років Департамент охорони культурної спадщини КМДА обіцяє відреставрувати вісім пам’яток у Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото і обкладинка: вікіпедія