Збірна України програла в матчі першого туру чемпіонату Європи з футболу «Євро-2020». Команда Андрія Шевченка поступилася збірній Нідерландів із рахунком 2:3 у зустрічі в Амстердамі.

У першому таймі голкіпер збірної України Георгій Бущан здійснив низку сейвів, зберігши рахунок 0:0

Нідерланди відкрили рахунок у зустрічі на початку другої половини завдяки голу Жоржиньйо Вейналдума. Ще один м'яч у ворота українці згодом забив Ваут Веґгорст.

Скоротив відставання в рахунку капітан збірної України Андрій Ярмоленко, який відзначився за 15 хвилин до кінця матчу ударом із дистанції. Цей гол став для національної команди першим на «Євро» з 2012 року.

Зрівняв рахунок Роман Яремчук – після подачі зі штрафного від Руслана Малиновського на 80-й хвилині.

Утім, ще один гол Нідерландів від Дензела Дамфріса став вирішальним у матчі на 85-й хвилині. 


На груповому етапі турніру збірна України зіграє ще два матчі: з Північною Македонією (четвер, 17 червня, 16:00) та Австрією (понеділок, 21 червня, 19:00). Вихід збірної в плейоф чемпіонату залежатиме від результату двох наступних матчів. 

За новим регламентом «Євро», в 1/8 фіналу вийдуть не лише по дві найкращі команди з кожної групи, а й чотири команди із третіх місць із найкращими показниками. 


Раніше The Village Україна відповідав на головні запитання про «Євро-2020», включно з особливим форматом турніру та виступами збірної України на чемпіонаті.

Також ми висвітлювали ситуацію із гаслами «Слава Україні!» та «Героям слава!» на футболках гравців збірної.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: UEFA Euro 2020