Міністр культури Олександр Ткаченко підписав указ про призначення Владислава Берковського виконавчим директором Українського культурного фонду, повідомляє «Українська правда».

У квітні Берковський переміг на відповідному конкурсі. Він отримав шість голосів. Останні 6 років він працював директором Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Гордія Пшеничного.

До своїх нових обов'язків директор УКФ приступить у понеділок, 14 червня. До цього часу тривало погодження його кандидатури з КМДА й в інших міністерствах.

Владислав Берковський закінчив «Острозьку академію» та Національну академію державного управління при Президентові України. Також навчався в аспірантурі в Любліні в Інституті Історії Університету Марії Кюрі-Склодовської, де захистив докторську дисертацію у 2006 році.

У 2006–2009 роках працював керівником Виставкового центру Державного комітету архівів України та Центральних державних архівів України. Із 2010-го по 2015-й був директором Центрального державного архіву зарубіжної україніки.


Попереднім головою Українського культурного фонду був Михайло Захаревич. Він пішов з посади 9 квітня 2021 року.

8 червня з посади Голови наглядової ради Українського культурного фонду також пішла Лариса Мудрак.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фотоскриншот із засідання Наглядової ради УКФ 28 квітня 2021 року