У Німеччині почали впроваджувати цифровий сертифікат вакцинації, пише DW.

До кінця червня 2021 року його планують зробити доступним для всіх громадян, хто завершив вакцинацію. А починаючи з липня, його зможуть використовувати для поїздок усередині Євросоюзу.

Уже зараз мешканці Німеччини можуть завантажувати новий мобільний додаток CovPass, у який також можна буде додати цифровий сертифікат вакцинації.

Подати запит на отримання цифрового сертифіката жителі Німеччини зможуть у центрах вакцинації, у сімейних лікарів чи аптеках.

У Німеччині повністю вакцинувалися від коронавірусу близько 20 мільйонів осіб, це чверть населення країни.


Європарламент 9 червня остаточно затвердив COVID-сертифікати (Digital Green Certificate), які дозволять подорожувати між країнами. Ці документи уведуть у дію з 1 липня 2021 року. Дійсним сертифікат буде протягом 12 місяців. Документ засвідчуватиме, що людина вакцинована проти COVID-19, нещодавно отримала негативний результат тесту або вилікувалася від хвороби (на практиці це будуть три окремі сертифікати).

Із 1 червня 2021 року COVID-сертифікати в тестовому режимі запустили в Болгарії, Данії, Німеччині, Греції, Польщі, Хорватії та Чехії.

В Україні прогнозують, що запустять власні COVID-сертифікати протягом 10–14 днів після того, як їх запровадять у Європі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі